Om Fælles-Tour

Skab svedig stemning på skolen med ungdomsuddannelsernes Fælles-Tour den 8. - 21. april 2024.

Hvad er Fælles-Tour?

Fælles-Tour henvender sig til elever på landets gymnasier og øvrige ungdomsuddannelser.

Med Fælles-Tour kan I være med i en sjov og landsdækkende cykeldyst med fede præmier. I kan tjekke de mange aktiviteter og konkurrencer ud i aktivitetskalenderen - og I kan bruge Tour-quiz'en til at blive klogere på verdenen. Eleverne cykler så mange dage som muligt og dyster om fede præmier til hele klassen.

Fælles-Tour, der kører for første gang 8.-21. april 2024, gennemføres af Cyklistforbundet i samarbejde med Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden.

Hvorfor skal vi være med?

Gevinsterne ved at deltage i kampagnen er mange – både for elever, skole og samfund:

  • Styrket fællesskab i klasserne og på skolen, når der dystes om fede præmier

  • Bedre trivsel – eleverne får luft til hovedet, pause fra skærmen og samles om et fælles mål

  • Sundere elever, der er mere indlæringsparate

  • Øget indsigt hos eleverne om cyklens samfundsmæssige fordele i forhold til folkesundhed og grøn omstilling

  • Mindre trængsel på vejene og på skolens parkeringspladser

  • Renere luft og mindre CO2-udledning

Hvem kan deltage?

Alle, der går på en ungdomsuddannelse (gymnasial uddannelse, erhvervsskole, FGU, m.fl.), kan være med. Det eneste krav er, at du går i en klasse eller på et hold, hvor I sammen deltager. Alle kan cykle med - både dig, der cykler i forvejen, dig, der lige skal have afstøvet den gamle cykel og dig, der har for langt til skole, men kan cykle til bussen eller i fritiden.

Skal alle i klassen cykle for, at vi kan være med?

Nej, alle i klassen behøver ikke at cykle. Jo flere dage i samlet set cykler i klassen, jo flere lodder får I i lodtrækningen om klassepræmierne, men der er stadig gode chancer, hvis alle ikke cykler. Der vil altid være nogle, der ikke kan cykle af forskellige grunde, men husk, at det også tæller at cykle i fritiden – du kan f.eks. cykle til fodbold, til dit arbejde eller til dine venner.

Hvordan tilmelder vi os?

  • Er du lærer? Du tilmelder din klasse her. Opret en profil med dine oplysninger, og tilmeld nu én eller flere klasser. Du klikker på ’opret nyt hold’, herefter udfylder du oplysningerne om klassen og finder evt. på et sjovt holdnavn med eleverne. Holdnavnet kan også ændres efterfølgende.

    Når klassen er oprettet, genereres der et link, som du kan sende til eleverne i den pågældende klasse via Lectio el lign. Eleverne skal nu på banen – de følger linket, opretter deres profil og accepterer invitationen til holdet. Du kan med fordel give eleverne 5 minutter i undervisningen til at oprette deres profil.

  • Er du elev? For at din klasse kan være med, skal din lærer tilmelde klassen her på siden. Du kan prikke din lærer på skulderen for at høre, om ikke I skal være med. Når din lærer har tilmeldt jeres klasse, sender din lærer dig et link, som du skal følge. Du opretter nu en profil ved at udfylde oplysningerne. Når du er inde på din profil, vil du øverst på siden få at vide, at du er blevet inviteret til at deltage på et hold. Gør dig klar til at cykle en masse fra d. 8.-21. april.

Koster det noget at være med?

Det er helt gratis at være med i kampagnen, og så kan din klasse tilmed vinde fede præmier.

Hvad kan vi vinde, og hvordan vinder vi præmier?

I kan vinde en masse fede klassepræmie og særpræmier. Se dem her.

I er automatisk med i konkurrencen om klassepræmierne, når I husker at indtaste jeres cykeldage og kilometer på jeres profiler. Jo flere dage I cykler, jo større chance har I for at vinde præmier i den afsluttende lodtrækning. Når kampagnen er slut, bliver klassens gennemsnitlige antal cykeldage pr. deltager udregnet og lagt i puljen til lodtrækning.

I kan være med i konkurrencerne om særpræmierne på vores Instagram @faellestour i løbet af de to kampagneuger.

Hvad er en cykeldag?

Du kan både registrere cykling til uddannelse og cykling i din fritid. Det hele tæller. En cykeldag registreres ved at taste kilometer på din profilside. Cykling til uddannelse og fritidscykling tæller samlet som en cykeldag og giver klassen et lod i puljen om at vinde fede præmier.

Cykling til uddannelse: alle dine cykelture til og fra uddannelse - eller hvis du cykler i løbet af skoledagen - fx på en klassetur eller i et frikvarter. Det tæller også som en cykeldag, hvis du kombinerer din cykeltur med bus, tog eller bil til og/eller fra din uddannelse. Har du fx 5 km til skole og cykler frem og tilbage noterer du 10 km.

Fritidscykling: al din cykling, der ikke har med transport til og fra uddannelse at gøre. Hvis du fx cykler til fodbold, biografen eller til bageren i weekenden, så er det fritidscykling.

Skal jeg indtaste antal kilometer?

Antal kørte kilometer tæller ganske vist ikke med i konkurrencen om klassepræmierne, men de skal alligevel indtastes for at give et retvisende billede af kampagnens effekt og visningen af statistikken. Når du taster dine kilometer, kan du følge med i, hvor langt du har cyklet de forskellige dage og se gennemsnittet i din klasse.

Aktiviteter under kampagnen

Fælles-Tour byder på en række sjove og fællesskabende aktiviteter, som skal få eleverne på cyklerne i kampagneugerne. Aktivitetskalenderen giver et godt overblik over kampagnens konkurrencer og aktiviteter. Tjek også Fælles-Tour Quizzen ud, som gør eleverne klogere på verden.

I kan også gøre kampagnen endnu sjovere på jeres skole ved at afholde nogle lokale konkurrencer med attraktive præmier til de elever, som cykler til skole i kampagneperioden. Få inspiration her.

Teknikken driller – hvad gør jeg?

Prøv en anden browser. Hvis det ikke virker, kan du give os et kald på 33 32 31 21 (tryk 2 for kampagner) eller send en mail til faellestour@cyklistforbundet.dk.


Har du flere spørgsmål, er du velkommen til at kontakte os
på 33 32 31 21 eller på faellestour@cyklistforbundet.dk.

Vi står bag Fælles-Tour

Fælles-Tour er arrangeret af Cyklistforbundet i samarbejde med Region Nordjylland, Region Midtjylland, Region Syddanmark, Region Sjælland og Region Hovedstaden.